Over

Marco Grand Canyon

Marco in de Grand Canyon

Mijn naam is Marco. In de loop der jaren ben ik USA-adept geworden. Deze site is bedoeld om verslag te doen van onze reizen naar de USA. Ik hoop dat de lezer dezes zijn/ haar voordeel hiermee kan doen.

Ons eerste USA avontuur begon in 1991. Na een paar maal naar Griekenland te zijn geweest, waren we op zoek naar een interessant alternatief. Ik sloeg een vakantiebrochure van het reisbureau open en mijn oog viel op een 2-weekse vakantie naar Miami Beach. De prijs was ongeveer vergelijkbaar met die van een reis naar Griekenland en hield een retourvlucht naar Miami en 2 weken logies in een hotel op Miami Beach in. Wij wisten nog helemaal niets van dit land en waren ook nog nooit de oceaan overgestoken. Als student was het zaak om binnen het gestelde budget te blijven. We hadden (kregen) geen creditcard en moesten dus gebruik maken van de toen nog gangbare American Express Traveler Cheques.

Gaandeweg richting de geplande vakantiedatum bedachten we dat het wel erg leuk zou zijn om ook de Disneyparken te bezoeken. Dus huurden we er een auto bij voor de duur van 1 week en zouden we, na een halve week in Miami te hebben verbleven, op de bonnefooi afreizen richting de Orlando-regio. Daar ter plekke kwamen we er achter dat Amerika zonder auto eigenlijk onbegonnen werk is. In grote steden als New York is een auto eerder een handicap dan een gemak, maar voor alles daarbuiten een must.

Na een aantal dagen in en om Miami rond gehangen te hebben haalden we de auto op (mijn eerste ervaring met een automatische versnellingsbak was letterlijk schokkend). We reden over de Florida Turnpike van Miami richting Orlando. Onderweg kwamen we een soort VVV-kantoortje tegen waar buiten een bak stond met daarin krantjes met kortingscoupons van motels. We arriveerden in het toeristenplaatsje Kissimmee, vlak bij de ingang van de pretparken en gingen, gewapend met onze coupons, naar het eerste hotel dat we in het krantje gezien hadden. Een tegenvaller, want men weigerde de coupon. Bij het 3e motel was het raak. Men accepteerde de kortingscoupon en wij konden tegen een redelijk bedrag een aantal dagen in dat motel verblijven en van daaruit diverse attracties en bezienswaardigheden bezoeken.

Na deze eerste kennismaking met de USA hadden we door hoe we het een eventuele volgende keer zouden aanpakken: alleen een vlucht en een auto boeken en verder alles ter plekke ad hoc regelen. Later kwam daar vaak nog wel een eerste overnachting bij, aangezien het pittig is om na een lange vlucht nog op zoek te moeten gaan naar een betaalbaar onderkomen. Zo hebben we vele delen van de USA aan de oost- en aan de westkant bezocht.

In 2011 besloten we op opnieuw de westkant van de USA te gaan bezoeken, ditmaal met onze 2 kinderen. Nu leek het wat minder handig om alleen een vlucht en auto te boeken. Met kinderen is het wel erg prettig om verzekerd te zijn van een onderkomen. In deze moderne tijd is dat ook geen probleem. Er zijn genoeg websites (waaronder Trivago en Vivastay) via welke hotels en motels thuis, vanuit de luie stoel, geboekt kunnen worden. Hierbij kunnen overigens beoordelingssites als Tripadvisor en Zoover van grote waarde zijn. Zo gezegd, zo gedaan. We planden een route, keken welke bezienswaardigheden we zeker wilden aanschouwen en deelden onze tijd hierop in.

Op deze website zullen min of meer complete reisverslagen gepubliceerd worden van onze reizen naar de USA. De eerste zal die van 2015 zijn. Daarna 2016 en, als de tijd het toelaat, in de toekomst ook onze eerder gemaakte reizen.

Voor meer informatie over reizen in en naar de USA zie ook VerenigdeStaten.Info.