Dag 9: Tucson -> Phoenix

Fire arms prohibitedDeze dag stond een niet al te lange rit op het programma, maar wel eentje met een paar bezienswaardigheden. Allereerst zouden we vertrekken in zuidelijke richting naar het plaatsje Nogales, al waar een grensovergang naar Mexico is. Aldaar aangekomen name we even een kleine versnapering bij een Mc Donalds, waar zo ongeveer alle medewerkers en nagenoeg alle bezoekers van Mexicaanse komaf bleken te zijn. Van daar af liepen we richting de grensovergang. Eigenlijk zijn er 3, namelijk: 1 voor auto’s, 1 voor treinen en 1 voor voetgangers. De autogrens hebben we even van een afstand aanschouwd. Bijzonder zijn de borden waarop aangegeven staat dat vuurwapens verboden zijn in Mexico. Daarna staken we de spoorweg over en kijkend richting de grens vielen daar een paar hele grote deuren op die zorgen voor de scheiding van de treinrails tussen Mexico en de USA. Mexican borderNog iets verderop is de grensovergang voor voetgangers. Omdat vanaf daar ook het enorme hek te zien is dat als een soort Berlijnse muur de scheiding tussen Mexico en de USA aangeeft besloot ik wat foto’s te maken. Dit leverde even later een discussie op met een US Border Patrol medewerker die aangaf dat het niet toegestaan is om de grenspost te fotograferen. Er volgde een vriendelijk gesprek, waarbij hij mij wel sommeerde om de foto’s van mijn camera te deleten. “Yes Sir” was mijn antwoord, maar natuurlijk heb ik dat uiteindelijk niet gedaan. Hij was overigens geïnteresseerd in de reden van ons bezoek en gaf aan dat wij best naar Mexico konden gaan als we een geldig visum voor de USA hadden. We hebben het maar niet gewaagd, want we wisten niet zeker of een ESTA ook geldig zou zijn vanuit Mexico. En we hadden geen zin in verdere trammelant.Tombstone

Vervolgens reden we in oostelijke richting naar het plaatsje Tombstone. Een stadje in westernsfeer, meest bekend van de “Gunfight at the O.K. Corral“. Het bleek een klein gehucht met in het centrum een wat langere straat met enkele kleine zijstraatjes. Alhier zijn meerdere westernshops te vinden, evenals een bar, een restaurant en de schuur die dus bekend staat als O.K. Corral. O.K. CorralEen paar maal per dag wordt hier een gunfight nagespeeld en voorafgaand daaraan lopen een viertal mannen met lange zwarte jassen over straat. Grappig om te zien en leuk voor een kort bezoekje.

Baymont Inn and Suites MesaVervolgens vertrokken we richting Phoenix om uiteindelijk te overnachten in Baymont Inn & Suites Mesa, 651 East Main Street, Mesa, AZ 85203. In Phoenix zelf besloten we om de lokale Burger King eens met een bezoekje te vereren. Het is weer even een afwisseling van de Mc Donalds, maar het kan ons hart niet echt bekoren. Hoe dan ook hadden we weer een bodempje in de maag voor niet al te veel geld.