Dag 8: Grand Junction -> Silverton -> Durango -> Mesa Verde-> Cortez

SilvertonOp deze dag hadden we een rit gepland door de Rocky Mountains. De bedoeling was om wat van het uitzicht te genieten en onder andere een bezoekje te brengen aan de het oude mijnstadje Silverton, alwaar de hoogst gelegen Harley Davidson Dealer ter wereld is.Harley Davidson Silverton Deze moest ik zeker even met eigen ogen gaan aanschouwen. Het bleek een erg mooie route te zijn en Silverton een leuk stadje. Het oude mijnstadje is verworden tot een toeristisch plaatsje, waar nog een trein rijdt van en naar Durango met een fraaie stoomlocomotief ervoor.Train Silverton

Hierna vervolgden we onze reis richting Durango om even de Wal-mart te bezoeken. Omdat we nog tijd over hadden en op onze route naar Cortez langs Mesa Verde zouden komen, besloten we dit nationaal park maar gelijk te bezoeken in plaats van er morgen voor terug te komen. Mesa VerdeAangezien het weer dreigde om te slaan, maakten we enige haast. Helaas hadden we niet goed de brochure bekeken en kwamen we na zo’n dikke 20 mijl er achter dat we aparte tickets hadden moeten kopen om een tour mee te kunnen maken. We besloten daarom maar een aantal uitzichtpunten op te zoeken en wat plaatjes te schieten. Het onweer kwam snel dichterbij dus maakten we ons relatief snel uit de voeten.

Baymont Inn & Suites CortezUiteindelijk reden we door Cortez om aldaar te overnachten in Baymont Inn And Suites, 2279 Hawkins Street, Cortez. Een bovengemiddeld uitziend motel met een fraai binnenzwembad gelegen in een binnenplaats van het motel. Hier wilden we natuurlijk nog wel even gebruik van maken een daarom haastten we ons naar de naastgelegen diner Denny’s om even een lekkere maaltijd te verorberen, waarna we nog even het water in gingen.

Grand Junction - Cortez

Grand Junction – Cortez