Dag 9: Cortez -> Four Corners Monument -> Monument Valley  -> Page

Eigenlijk hadden we vandaag gepland om te beginnen met een bezoek aan Mesa Verde. Aangezien we gisteren nog tijd over hadden en we anders vandaag een stuk terug zouden moeten rijden, hebben we Mesa Verde dus een dag eerder bezocht. Dat maakte dat we vandaag na een bezoek aan het Four Corners Monument ook nog tijd hadden om een kleine omweg te nemen om nogmaals Monument Valley te kunnen aanschouwen.

Four CornersDoor een bezoekje aan Four Corners Monument konden we een extra staat, namelijk New Mexico, toevoegen aan onze serie van alle door ons bezochte United States of America. De natives, zoals de indianen zichzelf noemen, weten wel wat commercie is. Met de paar bezienswaardigheden op hun terrein weten ze goed geld te maken. Met een bedrag van 5 dollar p.p. waren we snel 20 dollar armer. Maar goed, dit stond op onze bucket list en is eenmalig geweest. Meestal vonden wij de natives niet echt vriendelijk. Bij benzinestations, winkels, etc. lijken ze het niet zo op blanken te hebben. Misschien ook wel begrijpelijk gezien de geschiedenis, maar leuk is anders. Rondom het monument staan allemaal kraampjes, waar de natives hun spulletjes proberen te slijten. Deze mensen zijn wel vriendelijk, maar dat moet ook wel voor hun handel. Na een paar foto’s van het monument te hebben gemaakt dus ook nog wat bij hen gekocht.

Mexican HatWe reden vervolgens een paar mijl terug om de afslag naar het noorden te kunnen nemen. Een mooie rit volgde langs Mexican Hat en door Monument Valley. Natuurlijk ook daar de nodige fraaie plaatjes geschoten en even het Visitor Center binnengegaan. Er hing een overzicht van alle films die in Monument Valley opgenomen zijn. Thuis toch eens wat bekijken.

Monument ValleyWe dachten ook nog wat te eten bij Big John’s Texas BBQ. Het zag er leuk uit toen we er langs reden en de score op internet was ook goed. Maar het viel erg tegen. Plastic borden en bestek en gewoon niet lekker. De prijs was ook al niet ‘right’, zeker niet toen op de bon met de hand was geschreven dat ‘service not included’ was en men onderaan de bon suggesties voor de hoeveelheid tip geprint had staan. We hebben betaald, inclusief de noodzakelijke tip, maar niet van harte. Daarom dan ook maar een negatieve recensie op internet achtergelaten. Hadden we nou maar van tevoren de recensies van anderen even gelezen, dan hadden we het kunnen weten en waren we daar niet gaan eten. Voortaan toch maar bij de bekende ketens als Denny’s, Sizzler, Pizza Hut, KFC, Chilly’s, etc. blijven…

Tenslotte verbleven we in Travelodge, 207 N Lake Powell Blvd, Page, een motel met enige vergane glorie. Duidelijk aan renovatie toe, maar het was het enige betaalbare exemplaar. Als gevolg van de bezienswaardigheden in de buurt liggen de prijzen hier nogal hoog.

Cortez - Page

Cortez – Page