Dag 8: San Diego -> Tucson

Organ Pipe Cactus NMDe 2e lange autorit van deze reis zou ons vandaag langs de Mexicaanse grens naar het oosten leiden. Na het verlaten van de heuvels in het voorland van San Diego troffen wij een hele lange, vrijwel rechte, interstate aan, welke zich door het dorre en verlaten woestijnlandschap een weg baant. Het heeft zijn charme, maar na een aantal uren snak je wel naar een wat meer levendig uitzicht.

Ruim halverwege namen we de afslag naar het zuiden om een bezoekje te brengen aan het Organ Pipe Cactus National Monument. CactusAl met al nog een flink stuk rijden en de tijd vorderde gestaag. We betraden het visitors center en kregen uitleg over allerhande mogelijke trails en de tijd die daar mee gemoeid zou zijn. En die tijd hadden we niet echt. Dus besloten we een trail gedeeltelijk in te rijden via een onverharde weg om aldaar wat foto- en filmmateriaal te verzamelen. Ditmaal wel uitkijken naar wat er op de grond lag. Jaren geleden bezochten we dit park immers ook al en Renate heeft nog tot op de dag van vandaag littekens bij haar enkel van een cactusbol, waarvan er her en der meerdere verspreid op de bodem liggen. Maar nu ging het gelukkig allemaal goed.

Het was inmiddels toch al weer zo laat geworden dat we moesten vertrekken om niet in het pikkedonker naar ons motel in Tucson te hoeven zoeken. Uiteindelijk kwamen we tijdens schemering aan bij Comfort Suites at Sabino CanyonComfort Suites at Sabino Canyon, 7007 East Tanque Verde Road, Tucson, AZ 85715. Na uitladen van onze bagage en even kort opfrissen reden we richting de Pizza Hut, die we onderweg in Tucson waren tegengekomen. Wederom een overheerlijke pizza gegeten en een “box” met de restjes meegenomen om de volgende dag als lunch te dienen.