Dag 7: San Diego

BeachNa 3 dagen diverse attracties bezocht te hebben met de Go San Diego Card Stond deze dag geheel in het teken van de verjaardag van Renate. Zij mocht kiezen wat we gingen doen. Allereerst wat winkels bezocht. Vervolgens reden we naar het strand. Het was inmiddels al weer wat later, dus het vinden van een parkeerplek viel niet mee. Toen we eindelijk een auto zagen die op het punt stond weg te gaan bleven we maar even wachten. Na een klein kwartiertje reden die mensen weg, maar tot onze verbazing kwam er gezin in een auto langszij die hem prompt op deze plek zette. Dit is geheel tegen alle Amerikaanse gewoonten van beleefdheid in. Ik kon het er nu niet bij laten zitten en ben uitgestapt om verhaal te halen. De bestuurster (Spaans sprekend) schrok duidelijk van mijn boosheid en besloot eieren voor haar geld te kiezen en de parkeerplek voor mij vrij te maken.

Old Town San DiegoNu konden wij ons eindelijk naar het strand begeven. Qua temperatuur heel goed te doen omdat er een koel briesje stond. Ook het zeewater voelde aangenaam. Hierna wat over de boulevard geslenterd, waarna we besloten terug te gaan naar ons hotel. Vervolgens hebben we nog een bezoek gebracht aan de old town van San Diego, welke vlak bij ons motel gelegen was. Een hele andere sfeer, zo kort bij. Alsof de tijd heeft stilgestaan. Hier waren duidelijk Mexicaanse invloeden zichtbaar bij de diverse winkeltjes en restaurants.

Omdat het nog steeds renate’s verjaardag was en we dus niet voor fastfood wilden gaan besloten we te gaan eten bij Sizzlers, waar ze altijd heerlijke steaks hebben en een uitstekende saladebar.