Dag 7: Moab -> Arches National Park -> Grand Junction

Arches NPDag 7 hadden we gereserveerd voor een bezoek aan Arches National Park. Het park is vlakbij Moab gelegen. Slechts een paar minuutjes rijden. Vele jaren geleden hebben wij met z’n tweeën dit park bezocht en het is in onze herinnering blijven staan als een zeer indrukwekkende scenery. Een park dat te voet moet worden betreden om de prachtige natuurlijke bogen en bruggen te zien en te voelen. Ditmaal gingen we het nu ook samen met de kinderen beleven.

Delicate ArchWe wilden er een halve dag verblijven en dus kozen we ervoor om in ieder geval de trail naar de meest beroemde boog te lopen: Delicate Arch. Difficult stond er aangegeven in het Visitors Center. De wandeling begon redelijk gemakkelijk. Op een gegeven moment was het niet helemaal duidelijk hoe de trail verder liep. We hadden toen nog niet in de gaten dat de route gemarkeerd was door stapeltjes stenen. Uiteindelijk zagen we in de verte de boog en dachten deze via de rechter kant te kunnen bereiken. De wand van de berg werd steeds steiler en we keken recht de afgrond in. Maar de weg terugnemen was op dat moment geen optie meer, we moesten door. Gelukkig zonder ongelukken boven gekomen alwaar we beloond werden met een fenomenaal uitzicht op deze bijzondere boog.

Arches padNa een fotomomentje besloten de langs de andere zijde af te dalen. Gelukkig ging dat een stuk gemakkelijker en dat was ook wel nodig want er doemde een flinke onweersbui op. We hielden het dan ook niet droog. Ondanks onze zeer snelle afdaling kwamen we doorweekt aan op de parkeerplaats. Zin in nog een andere wandeling was er niet meer, dus nog wat uitzichtpunten bezocht, waaronder die van Balancing Rock om vervolgens in het Visitors Center nog een fraaie film te bekijken.

Daarna volgde een rit van anderhalf uur naar ons volgens motel in Grand Junction: Super 8, 728 Horizon Drive, Grand Junction.

 

Moab - Grand Junction

Moab – Grand Junction