Dag 6: Yellowstone NP

De komende dagen zouden in het teken van een bezoek aan Yellowstone NP staan. Aangezien we de vorige keer dat we hier waren lang niet alle highlights hebben kunnen zien, wilden we dit nu eens wat uitgebreider aanpakken. Vandaar onze keuze om niet te ver van de ingang te overnachten in onze eigen blokhut om zodoende niet teveel tijd te verliezen met reizen buiten het park.

Blokhut The Pines at Island Park

Heden stond route midden op het programma. Hierin waren opgenomen Lower, Midway en Upper Geyser Basin, Mud Volcano en Sulphur Caldron. Een deel hiervan hadden we al eerder bezocht. De Lower Geyser Basin was nieuw voor ons. Deze is wel het minst spectaculaire van de drie. In de Midway Geyser Basin ligt de Grand Prismatic Spring. Deze had ik de vorige keer in mijn eentje bezocht tijdens een gigantische hoosbui. Door de damp was er toen helaas weinig van te zien. Ditmaal was er echter sprake van een strakblauwe hemel en kwam de Grand Prismatic Spring volledig tot zijn recht qua kleuren. Maar nog mooier is hij van hoogte te aanschouwen. Dus reden we een stukje verder en gingen er twee van ons gezelschap de uitdaging aan om de achterliggende heuvel op te lopen. Het uitzicht was fenomenaal en alleszins de wandeling van drie kwartier waard.

Bizons in Yellowstone NP
Lower Geyser Basin
Grand Prismatic Spring down
Grand Prismatic Spring up

Hierna gingen we even afkoelen in het Visitor Center bij de Upper Geyser Basin voor de aanschaf van wat souvenirs en een overheerlijk ijsje. Vervolgens togen we richting de Old Faithful die net tot uitbarsting kwam en maakten we daarna een rondwandeling langs de er achter liggende geisers en bronnen. Met hier als hoogtepunt de relatief weinig bezochte Morning Glory Pool. Zonde van diegenen die niet de moeite willen nemen hier naartoe te lopen. Hoewel veel kleiner dan de Grand Prismatic Spring is de kleurenpracht er niet minder om.

Morning Glory Pool
Geiser

Na deze wandeling besloten we de ronde af te maken door ook de Mud Volcano en Sulphur Caldron te bezoeken. Ik maakte nog een wandeling op de achterliggende heuvel. In deze regio lopen veel bizons, ook op de weg. Hoewel ze heel rustig overkomen kunnen ze wel degelijk gevaarlijk zijn. Jaarlijks worden meer toeristen gedood door bizons dan door beren. Ze zijn niet bang voor mensen en komen daardoor dicht in de buurt. Omgekeerd zijn er mensen die die dieren wel heel erg dicht naderen, zoals we met onze eigen ogen konden aanschouwen. Nu ging dat goed, maar blijkbaar dus niet altijd.

Bizons
The Pines at Island Park

The Pines At Island Park, 3907 Philips Loop Rd, Island Park, ID 83429, Verenigde Staten