Dag 6: Salt Lake City -> Canyonlands National Park -> Moab

Heden was het de dag om van auto te wisselen. De Hyundai Tucson werd ingeleverd bij AVIS en bij Hertz haalden we onze nieuwe bolide op: een Dodge Durango. We hadden een minivan geboekt, maar dit bleek een full size SUV AWD te zijn.  Prima deal dus.

Dead Horse Point State ParkHiermee gingen we op weg naar Canyonlands NP. Dit park hadden we nooit eerder bezocht, dus we waren wel benieuwd. Eerst nog even een afslag genomen naar Dead Horse Point State Park. Het was even een verrassing dat we 10 dollar entree moesten betalen. Blijkbaar horen State Parks niet bij de National Parks en vallen dus ook niet onder de annual pass van de NP’s. Boven gekomen wel een aardig uitzicht, maar eigenlijk niet echt het geld waard.

CanyonlandsNa een kort bezoekje aan dit State Park reden we naar Canyonlands. Dit park is in 3 delen verdeeld met elk een eigen ingang. Deze toegangswegen zijn ver van elkaar verwijderd, dus we moesten ons beperken tot 1 ingang. Het is een  heel eind rijden naar de eindbestemming en je moet ook weer dezelfde weg terugnemen. Al met al wel leuk dat we dit park ook kunnen toevoegen aan onze done-list, maar voor mensen die keuzes moeten maken omwille van de tijd zouden we deze bestemming en lage prioriteit willen geven.

SupercellDe nacht werd doorgebracht in Super 8, 889 N Main St, Moab. We aten die avond bij de naast dit motel gelegen diner Denny’s. Lekker eten voor een vriendelijke prijs. Iets om te onthouden. Toen we weer buiten stapten zagen we een echte supercell, een grote onweerswolk van het type waar tornado’s uit kunnen ontstaan. Spannend, maar wel heel fraai om te zien. Ik kende dit tot nog toe alleen van televisie.

 

Salt Lake City - Moab

Salt Lake City – Moab