Dag 4: Yellowstone National Park

Morning Glory PoolDeze dag stond geheel in het teken van een bezoek aan Yellowstone NP. Gisteren zijn we al door het park gereden en vandaag hoopten we alle dingen te bekijken die we nog niet gezien hadden. We bezochten eerst Grand Teton NP om vervolgens via de zuidingang Yellowstone binnen te rijden. Dit kostte al aardig wat uurtjes omdat we vanuit Idaho Falls vertrokken. We wilden in ieder geval de Morning Glory Pool zien en die bevindt zich in het Upper Geyser Basin. Geyser

De plek waar ook Old Faithful gelegen is. Die hadden we gisteren al bekeken, dus nu de trail naar de andere geisers gelopen. Dat was zeker de moeite waard. Erg veel vulkanische activiteit in dat gebied.

De dag was al flink gevorderd, dus zouden we alleen nog de Grand Prismatic Spring gaan bekijken. Grand Prismatic SpringJuist op dat moment begon het te regenen. Het water viel met bakken uit de lucht en ik besloot om alleen deze pool te gaan bekijken. Helaas was er weinig van te zien omdat deze enerzijds erg groot is een anderzijds als gevolg van de relatief koude regen erg veel damp produceerde.

Yellowstone signHierna reden we, gedeeltelijk in file, naar de westuitgang van het park om een hapje te gaan eten in het dichtstbijzijnde plaatsje. We kozen voor de Bearfoot BBQ. Voor het eerst pulled pork gegeten en dat viel niet tegen. Inmiddels was het ook weer laat geworden en moesten we nog 2 uren rijden om in ons motel te geraken. Moe, maar voldaan vielen we die avond snel in slaap.

 

Idaho Falls roundtrip

Route: Idaho Falls roundtrip