Dag 4: San Diego

De komende dagen zouden in het teken staan van San Diego en omgeving. We hadden online een Go San Diego Card aangeschaft, waarmee we gedurende 3 dagen diverse attracties konden bezoeken. Voor deze eerste dag hadden we in ieder geval de beroemde San Diego Zoo in gedachten. Ooit hebben wij deze fraaie dierentuin een keer bezocht tijdens één van onze eerdere USA-reizen, maar ditmaal dus opnieuw, nu met z’n drieën.

Safari ParkWe besloten eerst het Safaripark te bezoeken, dat een eindje verderop gelegen is. Een onaangename verrassing is het parkeergeld dat betaald dient te worden. Vrijwel overal in de USA kan je gratis parkeren, maar niet bij attractieparken. De bedragen die gevraagd worden zijn in verhouding erg hoog. Het safaripark ziet er mooi uit, in de natuurlijke omgeving, maar de dieren zijn over een groot gebied verspreid en daardoor doet het park nogal leeg aan. Er is één gratis trolleytour, maar voor alle andere tours dient nog eens extra diep in de buidel getast te worden. Nu hadden wij de San Diego Go Card, maar als je die niet hebt, dan krijg je te maken met een hoge toegangsprijs en dat is het in onze ogen niet waard.

IJsbeer’s Middags reden we naar de San Diego Zoo, die dichter in de buurt van ons motel gelegen was. Daar is het vreemd genoeg weer wel gratis parkeren. En de zoo is duidelijk een stuk leuker dan het safaripark. Er is een grote verscheidenheid aan dieren te bewonderen, waaronder reuzenpanda’s en grizzlyberen. Aangezien de zoo in een heuvelachtig terrein is gelegen moet je wel tegen een stevige wandeling kunnen. San Diego ZooEr is een gratis kabelbaan die je naar het andere einde van het park brengt, hetgeen toch weer scheelt in de hoeveelheid te lopen meters. Uiteindelijk waren we verzadigd met aanblikken van dieren en vertrokken we weer naar ons motel om ons even op te frissen.

’s Avonds vervoegden we ons bij één van onze favoriete restaurantketens, Denny’s, waar je altijd prima en lekker kunt eten voor een hele redelijke prijs. Hierna terug naar het motel om moe, maar voldaan als een blok in slaap te vallen.