Dag 4: New Orleans

’s Ochtends waren we weer bijtijds op pad. Opnieuw de auto geparkeerd in de parkeergarage in het French Quarter om vervolgens naar de Mississippi te lopen voor een boottochtje met de beroemde radarboot “Natchez”. Dit is de enige radarboot in New Orleans met een originele stoomaandrijving. We hebben dit tochtje in het verleden wel eens een keer eerder gemaakt, maar zouden dat nu opnieuw doen in het bijzijn van onze kinderen.

Natchez
Schoepenrad Natchez

De tocht op zich is niet bijster interessant. De boot vaart een stuk de rivier op waar als uitzicht alleen industriewijken te zien zijn. Nee, dan is een tochtje om Manhattan, NYC een stuk leuker. Maar de machinerie van deze radarboot maakt weer een hoop goed. Het is erg imposant om even een blik in de machinekamer te werpen en om op het achterdek naar het grote schoepenrad te kijken. Verder speelt er een jazzbandje aan boord om toch een beetje in de sfeer van New Orleans te blijven.

Nu hadden we precies een uur om naar onze 2e attractie van deze dag te rijden. Volgens de dame van het visitor center moest dat haalbaar zijn. We dienden een stuk naar het noorden te rijden, dwars door het moeraslandschap om vervolgens aan te komenbi Cajun Encounters voor een swamp tour. We hadden in Florida al 2 maal eerder iets dergelijks gedaan met een airboat, maar ditmaal werd het een tochtje met een motorboot.

Cajun Encounters
Alligator swamp tour

De bedoeling was natuurlijk om alligators in het wild te spotten en hierin werden we niet teleurgesteld. In een tijdsbestek van ongeveer 2 uur voeren we dwars door het moeras met op diverse plekken vele grote en kleinere alligators, naast een hoop ander wild, beplanting en bebouwing. Erg leuk om te doen en alleszins het geld waard.

Overnachting in Super 8 motel New Orleans.
Super 8 motel - New Orleans