Dag 3: Tallahassee -> New Orleans

Er stond ons een flinke rit te wachten, van Tallahassee naar New Orleans. Hier waren we echter op voorbereid. We reden door in totaal 4 staten, te weten achtereenvolgens Florida, Alabama, Mississippi en Louisiana. Het eerste deel was niet al te inspirerend, maar naarmate we New Orleans naderden werd het interessanter. Onderweg stopten we nog even voor een picknick bij het Mississippi Welcome Center.

Picknick in Mississippi
US Navy plane

Zoals zo vaak in de USA een prachtig onderhouden parkeerplaats langs de snelweg met als bonus een straaljager van de US Navy. We passeerden diverse wateren met bruggen om uiteindelijk bij onze eindbestemming te komen: het Super 8 motel in New Orleans. Dit hotel lag niet in het French Quarter, maar met de auto bleek het niet al te veel tijd te kosten om daar te komen.

De middag gebruikten we om even in het French Quarter rond te lopen. Het was al een flinke uitdaging om de auto te kunnen parkeren. We vonden een parkeergarage die enigszins betaalbaar bleek. Na het uitstappen uit de auto werden we geconfronteerd met iets wat in de reisboekjes meestal niet vermeld staat: stank. Het ruikt er zeer onaangenaam. Een combinatie van warmte en vuilnis, her en der aangevuld met urinedampen, maakt dat deze stad niet de schoonheidsprijs verdient voor wat betreft de milieu-omstandigheden.

Bourbon Street

We bezochten een paar winkeltjes, waaronder het Hard Rock Café en een visitor center alwaar we alvast discount tickets kochten voor 2 uitstapjes de volgende dag. Toen we het hier wel even gezien hadden reden we terug naar ons motel, maar niet voordat we onderweg nog even gegeten hadden bij Chili’s.

Overnachting in Super 8 motel New Orleans.
Super 8 motel - New Orleans