Dag 3: Las Vegas -> San Diego

Peggy Sue's dinerDe eerste lange autorit stond vandaag op de planning. Dus dat werd vroeg vertrekken. De bedoeling was om als eerste naar Peggy Sue’s 50’s Diner, 35654 West Yermo Road, Yermo te rijden. Een restaurant waar ook Nick en Simon tijdens hun tv programma waren. Hier hebben we een ouderwetse milkshake verorberd om vervolgens verder te rijden richting Joshua Tree N.P.

Joshua TreeDe Joshua trees, eigenlijk geen bomen, maar planten, kom je in de ruime omgeving tegen. Dat was de reden dat we dit park altijd hebben overgeslagen. Maar ditmaal moest het er dus wel een keer van komen. Bij de ingang een Annual Pass voor alle National Parks aangeschaft. Erg handig en bij thuiskomst zouden wij deze weer verkopen, waardoor de kosten nog verder gedrukt kunnen worden. En dit park was zeker de moeite waard. Skull RockVooral het gedeelte met de jumbo-rocks was indrukwekkend. Dit zijn gesteenten die miljoenen jaren geleden uit lava zijn ontstaan en omhoog gestuwd werden. Door erosie zijn deze stenen gladgeschuurd. Een bijzonder exemplaar betreft de zogenaamde skull-rock, een rots die zo uitgesleten is dat deze inderdaad op een menselijke schedel lijkt.

Na een bezoek aan het park reden we naar Palm Springs. Gezien de tijd leek het ons een goed plan om hier wat te eten en we hadden iets gelezen over grote dinosaurussen die hier zouden staan. Het viel nogal tegen om het centrum te bereiken. Palm Springs is groter dan we dachten. Onderweg kwamen we ook de enorme hoeveelheden windmolens tegen. Uiteindelijk een Pizza Hut tegengekomen en daar een heerlijke pizza gegeten. Aangezien de pizza’s steevast te groot zijn voor onze magen (ook de medium exemplaren) vragen we altijd om een box om de rest mee te  kunnen nemen. Een koude pizza als lunch de volgende dag is heerlijk. T-rexDe dino’s konden we niet vinden, maar bij navraag bij het personeel van de Pizza Hut kon men ons vertellen dat deze bij Cabazon te vinden waren. Wij dachten dat dat een straat was, maar nergens dino’s te bekennen. Dus dan maar op weg gegaan richting San Diego toen we onderweg een afslag naar het plaatsje Cabazon tegenkwamen. En daar stonden inderdaad reusachtige dino’s langs de weg. Leuk voor een fotomomentje.

Days Inn San DiegoUiteindelijk vervolgden we onze weg naar onze eindbestemming van deze dag, San Diego. Overnachten zouden we de komende dagen in Days Inn And Suites San Diego Near Sea World, 3350 Rosecrans Street, San Diego.