Dag 3: Buffalo -> Yellowstone NP -> Idaho Falls

Old FaithfullEr was voorzien dat dit een lange dag zou gaan worden. Niet alleen was de rit lang, qua kilometers, maar we reden ook nog eens door Yellowstone National Park, hetgeen extra tijd ging kosten.

Met nog steeds last van een jetlag waren we weer heel bijtijds wakker. Dat kwam goed uit met één van de twee langste routes van deze vakantie voor de boeg. We besloten om de scenic route highway 16 te nemen. Dat duurde iets langer maar wel meerdere herten en een bever langs de weg gespot. In Cody even gestopt bij de visitors information. Een kaart  met daarop de te verwachten reistijden binnen Yellowstone deed ons al vermoeden dat het een pittige dag zou gaan worden.

Yellowstone Visitors CenterPas na bijna 5 uur rijden waren bij de oost-ingang van het park aangekomen. Vervolgens een flinke rit naar het eerste visitors center al waar we te horen kregen waar we eventueel beren zouden kunnen spotten. Eerst langs een gebied met borrelende modderpoelen, alwaar we meerdere bisons tegenkwamen en vervolgens een rit door de vallei waar inderdaad een beer te zien was, maar zo ver weg dat deze niet kon worden vastgelegd op de gevoelige plaat.

MudpoolHet was inmiddels al een stuk later geworden en we besloten om richting de geiser “Old Faithful” te rijden. Ook hier weer een visitors center en heel erg groots opgezet. Helaas misten we net de eruptie, waarna we besloten om dan maar op de volgende te wachten. Dat duurde uiteindelijk bijna anderhalf uur. Het was het wachten wel waard, wat een natuurgeweld. Maar nu was het inmiddels wel behoorlijk laat geworden en moesten we richting ons motel rijden. Om voor het donker te arriveren was er geen tijd meer om nog wat te eten, waardoor we uiteindelijk een klein hapje bij de McDonald’s tegenover ons motel naar binnen schoven om vervolgens in ons motel als een blok in slaap te vallen.
BisonVanwege de kosten vond de overnachting in Motel 6, 1448 Broadway St, Idaho Falls plaats. Dan zouden we daags daarna het park nogmaals kunnen bezoeken, maar dan iets meer op ons gemak. Achteraf gezien niet heel erg slim, want vanaf de west-ingang van het park was het nog 2 uur rijden naar ons motel. En dat, terwijl er direct bij de ingang ook een klein plaatsje is waar meerdere motels te vinden zijn.

 

Buffalo - Idaho Falls

Route: Buffalo – Idaho Falls