Dag 25: New York City

Top Of The RockDe tweede dag van onze New York Pass zouden we gebruiken om een een bezoek aan Uptown Manhattan te brengen.Te beginnen met Top Of The Rock in het Rockefeller Center. De plek waar ooit de hele beroemde foto werd gemaakt van de bouwvakkers die zittend op een balk, hoog boven de begane grond, ongestoord hun lunch nuttigen.Empire State Building

Daarna vervolgenden we onze weg naar het Museum of Modern Art (Moma). Daar hangen o.a. wat beroemde werken van Andy Warhol, maar ook bijvoorbeeld het locatie symbool van Googlemaps is daar te bewonderen.Marilyn Monroe

Vervolgens besloten we voor 3 uur een fiets huren om in Central Park rond te kunnen toeren. Leuk dat dat ook mogelijk is met de New York Pass. Er is een weg door het park die zowel door auto’s als door fietsers bereden wordt. Guggenheim museumEr is sprake van eenrichtingsverkeer en wel tegen de klok in. Dat betekende voor ons dat we eerst langs het beroemde Guggenheim museum kwamen. Wij zijn geen echte kunstliefhebbers, dus een foto van de buitenzijde volstond voor ons. Strawberry FieldsOnze weg vervolgend kwamen we uiteindelijk aan bij een voor ons/ mij interessanter gedeelte aan de westzijde van het park: Strawberry Fields. Het gedeelte dat aangelegd is ter nagedachtenis aan de vermoorde Beatle, John Lennon, die in het er vlakbij gelegen Dakota building gewoond heeft en daar zijn laatste adem uitblies. Veel liefhebbers te vinden daar, evenals een muzikant die Beatle-liedjes op zijn gitaar speelt. Aldaar was de ronde door het park ook bijna afgelopen. En dat was maar goed ook, aangezien de verhuurtijd bijna ten einde was gekomen.

PaaseilandNa wat vers fruit te hebben aangeschaft bij een lokale grocery-store vervolgenden we onze route naar het American Museum of Natural History. We begonnen op ons gemak aan een wandeling door dit immense museum. Totdat er omgeroepen werd dat het museum bijna zou gaan sluiten. Daar hadden we geen rekening mee gehouden. In Amerika is alles altijd tot heel laat open en dan is een dergelijke vroege sluiting een onaangename verrassing. De kids wilden in ieder geval de voor hem beroemde figuren zien uit de film “A Night At The Museum” en dus spoedden we ons naar het Paaseiland beeld en vervolgens nog richting de dino’s. Helaas mochten we deze laatste zaal niet meer betreden. Erg jammer, maar het was onze eigen domme schuld. Hadden we ons maar even op de hoogte moeten stellen van de sluitingstijden.

Obama’s Avonds sloten we af met een bezoek aan het, vlakbij ons hotel gelegen, Madame Tussaud’s. Normaal gesproken niet echt de moeite waard als je dit al in Amsterdam en Londen hebt gezien, maar nu toch wel leuk. Bijzonder was wel het feit dat het hier toegestaan is om de beelden ook aan te raken, waardoor het mogelijk is om leuke foto’s te maken. Na afloop nog een kleine voettocht van Times Square richting ons hotel. Wederom heel moe, maar voldaan, konden we genieten van en welverdiende nachtrust.