Dag 21: Las Vegas -> New York City

Delta Las VegasNa een klein weekje Las Vegas werd dit de dag om onze huurauto in te leveren en richting huis te gaan. Maar niet zonder een tussenstop in New York City. We hadden nog een hele week om deze stad te doorkruisen en alle highlights te gaan bewonderen.

Wij arriveerden op JFK-airport NYC. Aldaar namen we de Airtrain richting Jamaica Station. We wisten niet exact hoe het systeem in zijn werk ging. Navraag bij een andere reiziger leerde ons dat we zonder meer in de Airtrain konden stappen en dat we pas bij het uitstappen moesten betalen. Aangekomen op Jamaica Station begaven we ons richting de subway. Hier was iemand aanwezig van de metro-firma die ons uitlegde wat we moesten doen. We hadden reeds gelezen dat er een 7-day metrocard bestond en nu bleek dat deze alleen te koop was bij het boekenshopje en wel tegen contante betaling. Iets om rekening mee te houden dus. Gelukkig hadden we genoeg cash in de pocket. Met deze metrocard namen we de E-metrolijn richting Manhattan, om vervolgens uit te stappen bij de halte 42 Street Port Authority Bus Terminal.

Het bleek nog een kunst om de juiste uitgang te vinden. Het is een erg druk station, waar veel lijnen bij elkaar komen. Na wat puzzelen de trap omhoog genomen, want een lift is zeer moeilijk te vinden. Daarbij nog met onze koffers geholpen door een willekeurige reiziger (wie zegt er dat Amerikanen niet vriendelijk zijn?). Toen bevonden we ons op een hele drukke straat en we hadden geen idee welke kant we op moesten om bij ons hotel te komen. Een taxi-chauffeur wilde ons niet te woord staan en een hotdogverkoper gaf aan dat hij niet wist waar ons hotel stond. Toen maar een kledingwinkel binnengegaan en de vraag aan een verkoopster gesteld. Die pakte haar iPhone en wees ons op allervriendelijkste wijze de weg.

Moe, maar voldaan arriveerden we in het Distrikt Hotel, 342 W 40th St, New York. Een relatief klein hotel, maar op een uitstekende locatie gelegen en met allervriendelijkst personeel. Een fraaie kamer, van alle gemakken voorzien en zeer proper. Ook een goede airco, hetgeen van levensbelang is gedurende de zomer in NYC. Want warm was het zeker.Distrikt Hotel NYC

Kennedy Airport - Distrikt Hotel NYC

Kennedy Airport – Distrikt Hotel NYC

Distrikt Hotel NYC

Distrikt Hotel NYC