Dag 19: Volcano Bay

Aangezien we in het verleden al veel pretparken hebben bezocht, ook in de Orlando-regio, besloten we om te kiezen voor net geopende attractie, het water-themapark Volcano Bay van Universal. Het concept was veelbelovend: entree betalen, een locker regelen met je polsbandje en dan op weg naar een attractie om je daar met datzelfde bandje aan te melden en te wachten tot je aan de beurt bent.
We meldden ons aan bij de eerste attractie. De wachttijd werd getoond op ons polsbandje. In de tussentijd kan je je dan vermaken in de lazy-river of het golfslagbad of op andere plekken waarvoor geen wachtrij bestaat. Helaas verloor ik mijn bandje in de lazy-river. Dat is vervelend omdat je daarmee ook gelijk niet meer in een attractie kan en niet bij je kluisje. Dus navraag gedaan hoe dat opgelost zou kunnen worden. Ik werd verwezen naar een info-stand en ik bleek duidelijk niet de enige te zijn. De sluitingen van die bandjes functioneren gewoon slecht en daardoor verliest menigeen zijn of haar bandje. Het kostte me in totaal een uur om weer een nieuw bandje te krijgen. Gelukkig kon deze geherprogrammeerd worden, waardoor we alsnog de attractie in konden waar we al een tijd op hadden gewacht.

Volcano Bay Universal
Lazy River Volcano Bay

Het park bleek erg druk en daarmee liepen de wachttijden voor de diverse attracties enorm op. Uiteindelijk tot wel zo’n 3 uur. Dat betekent dat de je in de tussentijd niet meer kunt kiezen voor een andere attractie. Duidelijk een groot minpunt van het bedachte systeem.
Een ander minpunt zijn de weersomstandigheden. Het zomerweer in Florida staat bekend om warmte en een hoge luchtvochtigheid, met als gevolg het regelmatig optreden van fikse onweersbuien. In de USA, en al helemaal in pretparken, neemt men geen enkel risico en moet iedereen het water uit zodra er onweersdreiging is. Dat gebeurde net toen wij in banden wilden stappen om een glijbaan af te gaan. Men was onverbiddelijk en wij moesten het veld ruimen. Dus helaas weer voor niks gewacht. Uiteindelijk nog wel een hele leuke attractie kunnen doen, waarbij je met z’n vieren in een kano stapt en dan een hele snelle waterglijbaan afgaat. Dat was voor ons de meest spectaculaire beleving van de dag. Al met al wel leuk voor een keer, maar de prestatie staat niet in verhouding tot de zeer hoge entreeprijs.

Destiny Palms Hotel Maingate West - Kissimmee