Dag 16: Las Vegas

Vandaag hadden we alle tijd om weer volledig te genieten van alles wat deze bijzondere stad te bieden heeft. ’s Ochtends brachten we een bezoekje aan The Strip met zijn diverse themahotels en shops.

’s Middags besloten we even een time-out te nemen in de zwembaden van ons hotel, Caesars Palace. Een zeer fraai complex van baden en fonteinen dat je de illusie geeft dat je je in het oude Rome bevindt ten tijde van de machtige keizers. De sfeer is zeer relaxt en er zijn voldoende ligbedden beschikbaar, aangezien iedereen zich aan de regel houdt om het ligbed vrij te maken wanneer men het zwembad verlaat. Een heerlijk fenomeen dat lijnrecht staat tegenover de handdoekenraces en soms vechtpartijen in de Europese zuidelijke landen. Een verademing om hier te vertoeven. Dat smaakt naar meer.

’s Avonds was het tijd voor een bezoek aan Fremont Street. Langzamerhand zijn we dit stukje van Las Vegas ook gaan waarderen. Dit is in feite de plek waar het allemaal begon, nog ruim voordat The Strip ontstond. En The Strip was er ook de oorzaak van dat de toeristen dit deel van de stad de rug toekeerden. Om ervoor te zorgen dat er toch weer klandizie kwam heeft men besloten om een fraaie overkapping aan te brengen waarin led-schermen zijn gemonteerd. Hierop worden allerlei beelden geprojecteerd en ieder uur is hierop een muzikale lichtshow te zien. Een fraai stukje entertainment, naast de diverse bijzonder uitgedoste personen en optredens van bandjes en andere artiesten.

Caesars Palace Las Vegas

Caesars Palace Hotel, 3570 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, Verenigde Staten