Dag 16: Great Smokey Mountains

Dit stond al een tijdje op onze bucketlist. We waren ooit wel eens in de Great Smokey Mountains geweest toen we, met z’n tweeën, een roadtrip maakten vanuit Florida richting de muzieksteden. Nu deden we een uitgebreidere versie en in tegengestelde richting. Destijds (in het pre-internet tijdperk) hadden we geen idee wat interessant was en hebben we dus een ander gedeelte van dit National Park bezocht. Ditmaal hadden we ons in kunnen lezen en ervoor gekozen om Cades Cove te bezoeken. Een vallei in dit natuurgebied waar de kans om wildlife te zien groot zou zijn. Er is een loop-road met eenrichtingsverkeer. Door deze (langzaam) rond te rijden kan je alle highlights zien en, met een beetje mazzel, ook interessante dieren. En die zagen we zeker: een moederbeer met 2 jonkies. Erg leuk!

Cades Cove Loop Road
Beren in Great Smokey Mountains NP
Watermolen

Tijdens de rondrit om Cades Cove kom je ook een oude nederzetting tegen. Erg leuk om te zien hoe men daar met de natuur omging. De oude functionerende watermolen is heel fraai.

Na Cades Cove besloten we nog een andere bezienswaardigheid te bezoeken in de Great Smokey Mountains: Laurel Falls. Mede met als doel dat het ook wel lekker is om een stukje te wandelen in de bergen. Een stevig stukje berg op lopen in de warmte. Maar de beloning is een waterval waar je ook even heerlijk kunt pootje baden. Voorzichtigheid is daarbij geboden omdat de rotsen spiegelglad zijn. We hebben daar meerdere mensen onderuit zien gaan…

Laurel Falls
Sidney James Mountain Lodge - Gatlinburg