Dag 15: Nashville -> Gatlinburg

Deze dag gingen we op weg om de stedelijke bezienswaardigheden te verruilen voor een bezoekje aan de natuur. We reden van Nashville richting Gatlinburg. Onderweg passeerden we nog het plaatsje Pigeon Forge. Op de kaart een gehucht van niks, maar in werkelijkheid een zeer druk toeristisch plaatsje met allerhande vertier voor kinderen, lijkend op Kissimmee bij Orlando. Dit komt door het feit dat hier het attractiepark Dollywood is gelegen, opgericht door en gedeeltelijk eigendom van de wereldberoemde zangeres Dolly Parton.
Wij hadden hier verder weinig te zoeken, want we wilden naar Great Smokey Mountains NP.

Pigeon Forge
Gatlinburg

Aangezien de rit relatief kort was kwamen we al bijtijds aan in ons hotel in Gatlinburg. Helaas lag dit hotel wat verder van de drukke doorgaande straat in het centrum, maar als de zon onderging dan liet de afnemende hitte het wel toe om dit stuk te voet af te leggen. Gatlinburg is een leuk toeristisch plaatsje, direct bij één van de ingangen van Great Smokey Mountains NP, met een levendig centrum met diverse leuke winkeltjes, attracties en eetgelegenheden.

We besloten voor een ritje met de kabelbaan te gaan. Boven op de berg heeft men ook diverse attracties neergezet. Wij hadden gekozen voor een partijtje minigolf, waarna wij 2 aan 2 zijn gesplitst. De helft van ons gezelschap besloot even te gaan schaatsen, terwijl de andere 2 gezinsleden kozen voor een paar ritjes met de rodelbaan.
Na afloop gingen we terug naar het centrum en aten ditmaal weer eens goedkoop en simpel, dus bij de Mc.

Kabelbaan Gatlinburg
Sidney James Mountain Lodge - Gatlinburg