Dag 15: Mesquite -> Las Vegas

Elephant RockDit zou de laatste rit van onze road trip van dit jaar worden. De afstand tussen Mequite en Las Vegas is relatief kort. Maar ten noorden van Las Vegas ligt een fraai natuurgebied, waarvoor we nu tijd konden vrij maken. Dus reden we naar en door het Valley Of Fire State Park. Op deze manier kon het een one-way-trip worden. Het park is niet zo groot en daardoor heel overzichtelijk. Je kunt er verschillende wandelingen maken, maar de temperaturen in de zomer maken dat dat niet echt heel verstandig is. Dus hebben we het gehouden bij korte stukjes om de meeste bezienswaardigheden te zien, waaronder Elephant Rock en de Seven Sisters. SteenbokEn natuurlijk het Visitors Center bezocht en de verplichte entree betaald. Zoals met alle State Parks vallen deze niet onder de National Parks en is de jaarkaart voor deze hier niet geldig. Na een bezoekje aan het Visitors Center hebben we doodlopende weg genomen richting White Domes. Onderweg kwamen we meerdere steenbokken tegen. Altijd mooi om relatief groot wild in zijn natuurlijke omgeving te zien.

We vervolgden onze weg richting Las Vegas. Allereerst stopten we bij de Fashion Outlet in North Las Vegas om nog wat inkopen te doen. Daarna reden we naar de Forum Shops at Caesars Palace om een Apple Macbook en nog wat andere artikelen aan te schaffen voor Susan. Apple StoreHet blijft een prachtig winkelcentrum. Zeker wanneer je dit voor het eerst bezoekt zul je je ogen uitkijken. Vervolgens deden we ook nog de Fashion Outlet South aan en brachten een tweede bezoek aan de muziekwinkel die daar vlak in de buurt gelegen is om de door mij bestelde gitaar op te halen.

Inmiddels was de dag al aardig gevorderd en besloten we naar ons laatste onderkomen van deze vakantie te gaan: MGM Grand, 3799 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109. Na een stuk gelopen te hebben vanuit de parkeergarage kwamen we in de centrale hal, waar een enorm lange wachtrij stond bij de incheckbalie. Prettig was het feit dat er gratis drinken uitgedeeld werd, want al met al word je daar behoorlijk dorstig. MGM GrandGelukkig duurde het wachten niet al te lang door de grote bezetting met personeelsleden. Wij kregen een kamer op de 10e verdieping toebedeeld. Toen we deze wilden betreden bleken er nog diverse spullen van andere gasten op deze kamer te staan. Dus moesten we weer terug naar de incheckbalie. Ditmaal mocht ik voordringen en werd mij de vraag gesteld of we misschien een kamer op een hogere verdieping wilden. Paris HotelNatuurlijk was dat gewenst, maar dan ook graag uitzicht op de Strip. En die kregen we, op de 24e verdieping. Een schitterende kamer met dito uitzicht. Hier zouden we het de komende dagen wel uit kunnen houden.

We kozen er die avond voor om te gaan eten bij een chinees fastfood restaurant, genaamd Stick It Up, gezeteld in het Excalibur Hotel aan de overkant van de Strip. Hierna besloten we een wandeling over de Strip te maken en hotel Paris met een bezoekje te vereren. We waren hier al vaak langs gelopen, maar nog nooit binnen geweest. Nu dus wel en zeker de moeite waard om eens even te bekijken. Het is erg mooi van binnen met als bijzonderheid de sokkels van de Eiffeltoren midden in het casino.