Dag 14: Salina -> Panguitch

Vandaag stond een relatief korte route op het programma, van Salina richting Panguitch. Dit was doelbewust omdat we Bryce Canyon NP nog eens wilden bezoeken, inclusief een wandeling in de canyon (die eigenlijk geen canyon is, maar een amphitheater). We zouden dus vanuit Salina direct richting Bryce Canyon NP rijden en aan het einde van de dag pas naar Panguitch voor de overnachting.

We besloten te gaan voor een wandeling die we al eens eerder hadden gedaan. Gewoon vanwege het feit dat je hiermee alle highlights kunt zien en in de canyon afdaalt, hetgeen een must is als je Bryce werkelijk wilt beleven. We deden de populaire combinatie van de Queens Garden Trail met de Navajo Loop. Door bij het Sunrise Point te beginnen kan je de trail in kloksgewijze richting lopen. Halverwege heb je dan de mogelijkheid om van de Queens Garden Trail over te gaan naar de Navajo Loop. Hier dien je links aan de houden, anders zou je meteen weer omhoog lopen. En je wilt juist het andere uiteinde van de Navajo Loop omhoog lopen, via een smalle kloof met adembenemende uitzichten, om uiteindelijk uit te komen bij Sunset Point.

Na deze wandeling bezochten we het Visitor Center voor wat souvenirtjes en een sanitaire stop. Vervolgens reden we naar het verst en hoogst gelegen punt van het park, alwaar we eindelijk onze watermeloen konden verorberen aan een van de picknicktafels die daar staan. Daarna vervolgden we onze weg terug om hier en daar nog even een stop te maken om te kunnen genieten van de fraaie uitzichten. Daarna verlieten we het park en kozen er voor om nog even een stop te maken bij de grote souvenirwinkel, aan het begin van het park. Alhier verkoopt men heerlijk ijs van echt Amerikaans formaat, dus GROOT!

Moe maar voldaan reden we nog een stukje richting Panguitch voor onze laatste overnachting alvorens weer terug te keren naar Las Vegas. We hadden trek in Pizza en kozen voor een lokaal pizza-restaurant. Relatief wel kostbaar, maar lekker en de volgende dag hadden we nog genoeg over voor een lunch.

Bryce Canyon tak
Bryce Canyon poortje
Bryce Canyon boomtak
Blue Pine Motel Panguitch

Overnachten gebeurde heden in het Blue Pine Motel, 130 N Main St, Panguitch, UT 84759, Verenigde Staten