Dag 13: Universal Studios Hollywood

Universal StudiosNa de vele bezienswaardigheden in de natuur hadden we besloten om deze dag door te gaan brengen in een pretpark en wel in Universal Studios Hollywood. Ooit zijn we daar wel eens geweest maar met de kinderen hebben we deze attractie tot nog toe telkens overgeslagen ten gunste van de Disneyparken. Ditmaal zou het er dus wel van komen, ondanks de forse toegangsprijs.

In dit park is een tentoonstelling over de films “Back To The Future”.DeLorean Ooit was er een attractie met deze titel, maar deze is vervangen ten gunste van iets actuelers. Hoe dan ook hebben wij altijd erg veel plezier beleefd aan deze films en zo ook onze kinderen. Daarom was dit “museum” even een leuke verademing tussen alle drukte in het park. De beroemde auto uit de film, een DeLorean, staat tegenwoordig achter glas. In het verleden stond deze gewoon buiten, maar de opstelling is wel begrijpelijk. Het is inmiddels een zeer gewild collectors item geworden en moet dientengevolge goed beschermd worden.

Hard Rock Cafe LABuiten het attractiepark is nog een groot uitgaansgebied met allerhande winkeltjes en attracties, net zoals dat bij Disney het geval is. Zeker in de avond is het een fraai gezicht, al die kleurige lampjes en de grote mensenmassa die daar op de been is.

’s Avonds zouden we wederom overnachten in Comfort Inn near Old Town Pasadena, 2300 Colorado Blvd, Los Angeles.