Dag 14: Mammoth Cave NP

Na al heel veel steden te hebben gezien stond voor vandaag eindelijk weer een stukje natuur op het programma: een bezoek aan Mammoth Cave National Park . Dit park bevindt zich in Kentucky op een goed uur rijden vanaf Nashville, dus geschikt voor een dagtochtje. Het is het grootste ondergrondse grottenstelsel ter wereld.

Er zijn meerdere wandeltochten mogelijk, vanaf verschillende locaties. Er zijn dan ook meerdere ingangen naar de grotten. Vele tours blijken reeds snel volgeboekt te zijn. Het is blijkbaar een populaire bestemming, vooral onder Amerikanen zelf. We besluiten een tocht te boeken welke ons, na een korte busrit, onder leiding van een gids, door een groot holenstelsel voert. Daarna doen we nog een kleine tocht welke vanaf het visitorscenter gemakkelijk te voet te bereiken is en waar geen gids bij nodig is. Deze tour is helaas wel een stuk minder spectaculair.

Mammoth Cave NP
Mammoth Cave narrow
Mammoth Cave stalagtieten
Texas Roadhouse Tennessee

Deze avond aten we bij ons inmiddels meest favoriete restaurant in de USA: Texas Roadhouse. Heerlijk eten, zeer betaalbaar (lees: goedkoop) en een hele prettige cowboysfeer met nagenoeg alleen maar Amerikanen en nauwelijks of geen toeristen. Reserveren is niet mogelijk. De enige optie is naar binnen gaan en je aanmelden. Dan krijg je te horen hoe lang de wachttijd ongeveer is en ontvang je een zoemer, waarmee je op je beurt kan wachten, buiten of binnen in een soort wachtkamer met een bak met pelpinda’s. Erg leuk om te zien hoe geduldig die Amerikanen allemaal zijn. Men vindt dit heel normaal en je hoort werkelijk niemand mopperen.

Wachten bij Texas Roudhouse
Eten Texas Roadhouse

Sleep Inn - 3200 Dickerson Pike - Nashville