Dag 13: Moab -> Salina

Na gisteren de hele dag actief te hebben doorgebracht met wandelingen in Arches NP gingen we heden nogmaals actief worden. Nu gemotoriseerd, want we gingen deze deze ochtend een ATV-tocht maken. Wel een beginnersversie, want op Youtube hadden we een aantal filmpjes gezien van ritjes die voor ons toch iets te spannend waren.

We moesten vroeg op. Melden om 08.00 uur in het kantoor van de organisator, High Point Hummer & ATV, en na het invullen van de benodigde formulieren reden we met onze eigen auto noordwaarts naar de verzamelplek voor de ATV-tour. Aldaar stonden, naast onze tour-begeleider met zijn quad, een 4-tal ATV’s klaar voor ons en enkele andere personen. Wij gingen in koppels van 2 op pad. Na een korte uitleg reden we een stukje off-road langs de highway, zodat we een beetje gevoel kregen wat zo’n ATV kan en doet, waarna we diezelfde highway over moesten steken om in het gebied te komen waar we lekker los konden gaan: de zogenaamde Monitor and Merrimac (M&M) tour. Het was een gevarieerde trip, opgedeeld in 3 delen, met tussendoor stops om even van de omgeving te genieten, een korte wandeling door een kloof/ grot te maken en wat te drinken. Afwisselend reden we over stenen, grind en zand, met wisselende steilheden en snelheden. Dan weer in low gear, dan weer in high gear, al dan niet met 4×4 wielaandrijving. Soms vrij langzaam, dan weer tamelijk snel door het losse zand. Een hele belevenis, ondanks dat het niet echt goedkoop is. We hadden het in ieder geval niet willen missen en kunnen het een ieder aanraden.

Al met al duurde de tour ruim 2 uur en na afloop konden we onze reis verder vervolgen per eigen huurauto richting onze volgende bestemming, Salina, een plaatsje puur om te overnachten en waar verder nauwelijks iets te doen is. We hadden een goedkoop motel en dat was dan ook wel te zien, met name aan het sterk verouderde en niet al te schone binnenzwembad. Eten konden we 2 deuren verder bij Denny’s.

Moab omgeving
Rodeway Inn - Salina

Overnachten doen we in Rodeway Inn,1400 S State St, Salina, UT 84654, Verenigde Staten