Dag 13: Kanab -> Mesquite

Bryce CanyonDit zou dan eindelijk weer een kortere reisdag worden. Maar omdat we niet direct op onze eindbestemming voor deze dag hoefden te zijn hadden we bedacht dat we nog een national park aan zouden kunnen doen. Zion en Bryce waren het dichtst in de buurt. Beide hadden we reeds één of meerdere malen bewonderd. Tijdens ons laatste bezoek aan Bryce Canyon NP hadden we de Navajo Trail gelopen en die was ons toen uitstekend bevallen.

Bryce Canyon lookupDus kozen we nu opnieuw voor Bryce NP en ter plekke besloten we ditmaal een iets grotere trail te gaan lopen: de Rim Trail – Queens Garden – Navajo Loop. En wat een enorme pracht weer. Zo heerlijk om in deze “canyon” (die eigenlijk geen echte canyon is) af te dalen. Navajo LoopPrachtige uitzichten en aan het einde van de trail de schitterende klim naar boven met elke paar meter weer een fantastisch fotomomentje. Inclusief lunch break en veel foto-/ filmstops deden we er exact 2 uur over. Dus dat viel heel erg mee.

Na deze hike reden we nog even langs de souvernirshop bij de ingang van het park. Een heerlijk ijsje verorberd en daarna op weg naar ons volgende onderkomen: Casablanca Hotel, Resort & Casino, 950 W Mesquite Blvd, Mesquite, NV 89027. Casablanca HotelOp voorhand konden we ons er niet heel veel bij voorstellen, maar het was een relatief goedkoop hotel met zo te zien een fraai zwembad. Dat bleek ook zeker het geval. Wel was het nu weer wennen aan de enorme hitte van de woestijn. Zeker in vergelijking met de relatieve koelte van de Bryce Canyon. Deze ligt immers een stuk hoger en daardoor is de temperatuur daar in de zomer een stuk aangenamer. Eten deden we die avond bij de Pizza Hut.