Dag 12: Moab

Een hele dag in Moab. Dus gingen we een uitgebreid bezoek brengen aan en wandelen in Arches NP.

We hadden bedacht dat we een paar wandelingen zouden doen. Gezien de hitte mochten deze niet te ver of te zwaar zijn. Ooit hebben wij met z’n tweeën de Double-O-Arch-trail gelopen. Deze staat te boek als moeilijk/ zwaar. Dat was voor nu geen optie dus. Tijdens ons laatste bezoek hebben we de wandeling naar Delicate Arch gemaakt. Helaas hadden wij toen niet op tijd door dat het padverloop aangegeven werd door gestapelde stenen, waardoor we op een gevaarlijke helling belandden en alsnog wel bij de beroemde boog kwamen.

Arches NP bord

We besloten naar het einde van het park te rijden en van daaruit te beginnen met wandelingen om zo langzamerhand af te zakken richting de entree van het park. We kozen in eerste instantie voor de Landscape Arch, een wandeling van in totaal 2,6 km met daarbij een uitstapje naar 2 kleinere en minder bekende bogen. Deze wandeling was redelijk gemakkelijk, maar als gevolg van de hitte is in feite dan alles toch nog pittig. Veel drinken is de leuze en we waren dan ook blij met met onze meest recente aanschaf bij de Walmart: rugzakken met ingebouwd drinkreservoir.

Arches NP wandelen
Landscape Arch

Vervolgens togen we naar de beroemde Delicate Arch. Halverwege de route van in totaal 4,8 km zag 1 van ons gezelschap het niet meer zitten, door de ervaring van de voorgaande keer. We besloten daarom op te splitsen en getweeën verder te gaan. Ditmaal wel via de officiële route die inmiddels met bordjes in plaats van stapels stenen is aangegeven. Blijkbaar zijn er in het verleden meer wandelaars verdwaald. Boven gekomen blijft deze boog een fenomenaal plaatje tonen. Niet voor niets dat dit hèt symbool van Utah is en dus ook op kentekenplaten wordt afgebeeld. Al met al waren we weer 2 uur verder: ongeveer 1 uur omhoog lopen, 20 minuten kijken en foto’s maken en 40 minuten om weer beneden te belanden.

Wandeling naar Delicate Arch
Delicate Arch verticaal
Delicate Arch horizontaal
Delicate Arch panorama
Picknicken in Arches NP

We zouden nog voor een derde wandeling gaan die dag, namelijk in de zogenaamde Windows section. Ook dit was weer een redelijk gemakkelijke wandeling, want vlak en slechts 1,1 km. Prima gezien de inmiddels extreem geworden hitte. Hier zijn een drietal bogen vlak bij elkaar gelegen en middels een rondwandeling te benaderen.

Moe maar voldaan brachten we tenslotte nog een bezoekje aan het Visitor Center om even af te koelen, in de souvenirshop te kijken en een fraaie film over het ontstaan van de natuurlijke bogen te bekijken.

Quality Suites Moab

Overnachting in Quality Suites, 800 S Main St, Moab, UT 84532, Verenigde Staten