Dag 11: Memphis

Een hele dag in Memphis te besteden. We hadden iets gelezen over een gratis shuttle-bus die 3 stopplaatsen kent, te weten Sun Studio, Graceland en het Rock ‘n’ Soul Museum in de buurt van Beale Street. Dat zou weer een hoop parkeerstress en kosten schelen.

Dus togen we deze ochtend veel goede moed te voet richting de Sun Studio. De halte bij Beale Street was ook een optie geweest, en dichterbij, maar we hadden wisten van de first come, first serve policy. Als er teveel passagiers zouden zijn, dan zouden we niet mee kunnen en een uur moeten wachten. En dat was zonde van onze dag geweest.

Bij de Sun Studio stonden al aardig wat mensen te wachten. Gelukkig bleken de meeste voor de studio zelf te komen en niet voor de shuttle-bus. Dus wij konden mee voor de rit naar Graceland. In de bus worden continu video’s van Elvis afgespeeld. Dat geeft weer een extra dimensie aan zo’n ritje. Natuurlijk ziet de chauffeur gaarne tips, dus aan het einde van de rit is dat toch wel een must.

Sun Studio gevel
Domino's billboard
Ontvangsthal Graceland
Graceland mansion
Graf Elvis

We waren ooit wel eens met z’n tweeën bij Graceland geweest. Het huis van Elvis Presley is natuurlijk nog exact hetzelfde, maar de toeristeningang van het terrein, dat aan de overkant van de straat ligt, is volledig vernieuwd. Er staat nu een kolossaal ontvangstcentrum alwaar de benodigde tickets verkocht worden. Zelfs de simpelste variant, dus zonder allerhande extra opsmuk, kost al een vermogen. Maar goed. We waren er speciaal voor gekomen, dus we moesten er aan geloven.

In de ontvangsthal kregen we een film over Elvis Presley en Graceland te zien, waarna we naar de bus werden geleid. Deze rijdt het terrein van Graceland zelf op. Direct na het uitstappen krijg je even de tijd voor een fotomomentje, waarna een self-guided audiotour je door het woonhuis, de bijgebouwen en de belendende tuin leidt. De graven van Elvis en zijn familie zijn het slotstuk, waarna je weer opgehaald wordt met een bus.

Hek Graceland

Na een kort bezoek aan de souvernirwinkel besloten we naar de halte van onze shuttle-bus te gaan. Omdat we toch nog even moesten wachten besloot ik even de weg over te steken en wat foto’s van Graceland te maken vanaf de openbare weg.

Hierna reden we met de bus richting de Sun Studio om ook deze met een bezoek te vereren. Het is een klein pand met beneden een bar. Middels een tour kan het gebouw bekeken worden. Eerst boven wat memorabilia en vervolgens de trap af richting en opnamestudio waar diverse beroemdheden hun muziek hebben laten vereeuwigen, waaronder natuurlijk Elvis Presley himself. De originele microfoon uit die tijd staat er ook nog en moet dus wel even vastgehouden worden.

Sun Studio room
Microfoon Elvis
Motorcycles on Beale Street
Beale Street by night

Tenslotte kwamen we weer terug naar het centrum van Memphis en besloten we een hapje te gaan eten op Beale Street. Lastig om een verantwoorde keuze te maken qua restaurant, maar we besloten voor The Pig On Beale te gaan, waar we een soort familiemenu namen bestaande uit een grote mand met verschillende soorten vlees en garnering. Niet heel geweldig, maar zeker goed te doen en niet extreem duur.

Vervolgens nog wat rondgekeken op Beale Street zelf en uiteindelijk dropen we moe maar voldaan af richting ons hotel, Econo Lodge Downtown voor een welverdiende nachtrust.

Econo Lodge Downtown MemphisOvernachting in Econo Lodge Downtown Memphis.