Dag 11: Flagstaff -> Grants

Meteor CraterWeer een drukke dag met bezienswaardigheden. We vertrokken in oostelijke richting en bezochten als eerste de Meteor Crater. We waren er ooit al eens eerder geweest. Toen nog met z’n tweeën. Het is een relatief kleine en minder bekende attractie, maar niettemin interessant om te zien hoe een relatief kleine meteoor zo’n enorme impact kan hebben en zo’n groot gat in de aarde kan veroorzaken. Eerst even binnen rondgekeken, vervolgens buiten bij de krater en tenslotte nog een kleine rondleiding met een gids meegemaakt. na een kort bezoekje aan de bijbehorende souvenirshop begaven wij ons op weg naar de volgende highlight van deze dag.

WinslowWe maakten een korte stop in Winslow. Na een korte zoektocht hadden we datgene gevonden waardoor Winslow enigszins beroemd is geworden: de hoek die door The Eagles werd bezongen in het nummer “Take It Easy” (“standing on a corner in Winslow Arizona, such a fine sight to see”). Het betreft een kruispunt aan de Historic Route 66 met enkele winkeltjes, waar de Eagles-muziek uit de speakers klinkt. Ook staat er een standbeeld van een man met een gitaar. Winslow gitaarZeker een leuk punt voor een foto. We hadden nog wat postzegels nodig en hadden gezien dat in de straat er achter een postkantoor gesitueerd was. Aldaar een paar exemplaren gekocht, waarna we verder togen naar de volgende bezienswaardigheid.

Wigwam motelOnderweg hier naartoe reden een stukje over de oude Route 66. We hadden reeds eerder een deel van de Route 66 gereden, maar nog niet richting het oosten. En warempel kwamen we toevallig en onverwacht het beroemde Wigwam Motel tegen. Altijd leuk om even halt te houden en een paar plaatjes te schieten.

Petrified Forest NPWe arriveerden vervolgens bij het Petrified Forest NP. We waren hier reeds een aantal keren eerder in de buurt geweest, maar het was er nooit van gekomen om ook daadwerkelijk een bezoek te brengen aan dit park met haar versteende bomen. Dit keer zou dit dus wel gaan gebeuren. Bij de ingang werd ons overduidelijk gemaakt dat het ten strengste verboden was om ook maar iets van de grond op te rapen in het park. Dat is ook wel logisch, anders zouden binnen de kortste keren alle oudheden verdwenen zijn. Niettemin is het vreemd dat er even verderop een souvenirshop is, geleid door indianen (natives) die ladingen versteend hout verkopen (tegen hoge prijzen). Heel raar dat dit toegestaan wordt. Painted DesertDe route door het park kan in 1 richting gereden worden, zodat je alles te zien krijgt. Dit is dan ook inclusief de zogenaamde Painted Desert, hetwelk aan de andere zijde van de snelweg gelegen is. Zeker goed voor een paar heel fraaie uitzichten en dito fotomateriaal.

Vervolgens reden we richting Grants, al waar we ook nog het El Malpais National Monument dachten te bezoeken. Maar we hadden een enigszins verkeerde inschatting van de tijd gemaakt, waardoor het tegen 17.00 uur liep tpen we bij de ingang arriveerden en het park gesloten bleek. Hierin hielp ook niet mee dat New Mexico zich in een andere tijdzone bevindt en het dus inmiddels nog een extra uur later was geworden. We besloten deze bezienswaardigheid dan maar voor de volgende dag te bewaren.

Quality Inn and Suites GrantsTenslotte zouden we overnachten in Quality Inn & Suites, 1496 East Santa Fe Avenue, Grants, NM 87020 en we kozen er die avond voor om Denny’s diner met een culinair bezoekje te vereren.