Dag 10: Phoenix -> Flagstaff

SedonaHeden wederom een niet al te lange rit. In ieder geval stond een bezoekje aan Sedona en omgeving op het programma. We hadden er de laatste tijd veel over gelezen, maar daarvoor was dit gebied voor ons geheel onbekend. En dat terwijl we meerdere malen in het zeer nabijgelegen Flagstaff hebben overnacht. Vanuit Phoenix reden we de bergen en het natuurgebied in en belandden in het stadje Sedona. Een zeer fraai gelegen plaatsje bestaande uit veel toeristen-etablissementen. Duidelijk nogal commercieel, maar het heeft blijkbaar een behoorlijke aantrekkingskracht gezien de drukte aldaar. We hebben wat souvenirwinkeltjes bezocht en zowaar ook iets gekocht: een kleine glazen cactus op rood gesteente, om als versiering van onze woonkamer te dienen.

Slide Rock State ParkHierna togen we naar het Slide Rock State Park, al waar het mogelijk is om over natuurlijke glijbanen te glijden en te zwemmen in de diverse pools. Na betaling van de entree fee en het vinden van een parkeerplaatsje liepen we in de richting van het beroemde bergbeekje. Onderweg even van de mogelijkheid gebruik gemaakt om ons om te kleden in het wc-gebouw. Vervolgens de trappen afgedaald richting de kloof om aldaar een gezellige drukte aan te treffen. Veel mensen die dit blijkbaar graag uitproberen. En het blijkt waarachtig erg leuk om in het water te glijden over de gladde ingesleten rotsen. Wel oppassen daar, want de stenen kunnen erg glad zijn. Zo ondervond ook een Nederlandse man die een lelijke hoofdwond opliep toen hij flinke smak op de stenen maakte. Op een gegeven moment hadden we het wel gezien, zagen we donkere wolken verschijnen en hoorden we de donder in de verte. Reden om ons om te gaan kleden en het park te verlaten.

Rodeway Inn and Suites FlagstaffHierna togen we naar Flagstaff alwaar we zo’n 3 kwartier later ons motel, Rodeway Inn & Suites, 2285 East Butler Avenue, Flagstaff, AZ 86004, bereikten. Die avond besloten we eens wat luxer te doen en te gaan eten bij Outback Steakhouse. We hadden hier op internet reeds meerdere mensen lovende woorden over zien schrijven, dus nu moesten wij het ook maar eens aan den lijve ondervinden. De smaak van de steaks was zeker goed, maar het is niet echt goedkoop en alle side orders kosten nog eens extra. Wat dat betreft is Sizzlers een uitstekend alternatief, met name vanwege de salade buffet optie.