Dag 10: Page -> Antelope Canyon -> Horseshoe Bend -> Grand Canyon -> Flagstaff

Antelope Canyon IndianDit zou een bijzondere dag gaan worden. We zijn in het verleden al een paar keer in deze omgeving geweest, maar wisten niet van het bestaan af van Antelope Canyon. Totdat we in Las Vegas in The Venetian waren en daar een gallery ontdekten van fotograaf Peter Lik. Hier zagen wij een prachtige, van achteren beschenen, foto van een natuurverschijnsel, dat bleek te behoren bij Antelope Canyon. Toen wij dit later op de kaart lokaliseerden bleek dat wij er gewoon langs gereden zijn.

Dit keer moest het er dus van komen, een bezoekje aan deze zeer speciale kloof. Deze ligt in een gebied dat toebehoort aan de Navajo indianen, dus geldt daar de toegangspas voor de nationale parken niet en moet er apart voor betaald worden. Een bedrag van 8 dollar p.p. om de grond van de Navajo indianen te mogen betreden en 20 dollar p.p. voor een tour door Lower Antelope Canyon. Maar goed. Het is zo speciaal dat we dat er maar voor over moesten hebben.Lower Antelope Canyon

Antelope Canyon kloofDaags ervoor, bij het inrijden van Page, kwamen we langs de plek van de tours en dus besloten we te informeren of we konden reserveren voor de dag erna. Een norse dame bij het loketje waar de 8 dollar wordt geïnd vertelde ons dat reserveren niet mogelijk was en dat we de volgende ochtend maar om 8 uur terug moesten komen. Ik had echter op internet gelezen dat reserveren wel mogelijk was. Daarom ’s avonds maar in het motel op internet gekeken en dat bleek inderdaad het geval. Bij Ken’s tours was nog plek om 08.40 uur. De rest van de ochtend zat al vol. Dus die tijd geboekt, want ik had al begrepen dat de Lower Antelope Canyon het beste in de ochtend bezocht kon worden, i.t.t. de Upper variant die juist rond het middaguur op zijn mooist is. Flood AreaDaarbij is er in de ochtend minder kans op onweer. Dat zou de canyon namelijk onbegaanbaar maken en zelfs potentieel dodelijk. Immers, het ontstaan van de canyon is voornamelijk te danken aan de overstromingen van de rivier in de buurt, waarbij het water door deze geul stroomt/ gutst.

Antelope Canyon stairsWe waren keurig een half uur voor de geboekte tijd aanwezig, zoals op de website vermeld stond. Dat bleek ook nodig gezien de rij mensen die er voor de balie stond. Om klokslag 08.40 uur kregen we een aardige jongedame toegewezen als gids. Zij was erg behulpzaam met het doen van de juiste instellingen op de fotocamera en iPhone, waardoor er prachtige plaatjes geschoten konden worden. Na enkele minuten wandelen door het zand kom je bij de ingang van de kloof, waar je vervolgens via een aantal trappen in afdaalt. Ook in de kloof was de dame bereid om af en toe foto’s van ons te maken en deed ze suggesties voor een aantal fotogenieke opnames. Doordat we veelal vooraan liepen konden we ook genoeg foto’s maken zonder personen er op.  Al met al vonden we het een fantastische ervaring en de foto’s spreken voor zich. Een aanrader dus.

Horseshoe BendHierna vertrokken we richting Flagstaff. Echter, eerst nog even een stop gemaakt bij de Horseshoe Bend. Een wandeling door het zand richting de Colorado rivier. Alhier maakt deze een typische bocht en dat levert een heel fraai plaatje op.

Grand Canyon NPGezien het feit dat we nogal bijtijds op pad waren en de rit heden niet zo lang zou zijn, besloten we ook nog even af te slaan om nog eens langs de Grand Canyon te rijden. Dat blijft altijd een spectaculair gezicht.

Na een bezoekje aan de Canyons zijn wij verder gereden naar Flagstaff voor een tweetal overnachtingen in Ramada motel, 2755 South Woodlands Village Boulevard. De eerste avond lekker gegeten bij steakrestaurant Sizzler.

Page - Flagstaff

Page – Flagstaff