Dag 10: Oklahoma City -> Memphis

Een relatief lange rit van Oklahoma City naar Memphis. Gelukkig werd het omgevingsbeeld weer wat meer afwisselend. Langzamerhand verschenen er heuvels en bossen. Bij Memphis aangekomen ook een aantal bruggen.

Memphis brug
Memphis egg

We maakten onze eerste stop in Memphis bij het Visitors Center. Hier was tevens de eerste confrontatie met beelden van muziekhelden, zoals verwacht in deze stad van Elvis en Blues.

Elvis statue
BB King statue

Aangezien we ’s middags reeds gearriveerd waren besloten we aan het begin van de avond even wat te gaan eten bij een KFC. Hiervoor dienden we een goed kwartiertje te lopen, maar al heel gauw kregen we het idee dat Memphis niet de meeste aangename stad is om in rond te wandelen. Rond de toeristische plekken als Beale Street en in de buurt van Graceland is dat geen probleem, maar elders heerst er toch een ietwat grimmige sfeer. De diverse politiecamera’s op palen verspreid over de straten zijn hier blijkbaar wel nodig. Niettemin liepen we vervolgens van ons hotel, dat zeer gunstig gelegen was, richting Beale Street. Een leuke straat met veel muziekcafé’s en restaurantjes.

Beale Street Memphis

Overnachting vond plaats in Econo Lodge Downtown Memphis

Econo Lodge Downtown Memphis