Dag 1: Amsterdam -> Rapid City

SchipholDe eerste dag van onze vakantie heeft in het teken gestaan van de vlucht van Schiphol naar Rapid City met een overstap in Minneapolis. Zoals gebruikelijk bij vluchten naar de USA weer heel veel controles van alles en nog wat, in het kader van veiligheid. Maar desondanks al met al toch een spoedig verloop van de reis.

Toen wij gearriveerd waren konden wij direct de huurauto ophalen. Dat is weer een voordeel van een kleine luchthaven: geen wachttijden. Omdat het niet mogelijk bleek om een grote auto (lees: MiniVan) te boeken voor de gehele reis, aangezien het een one-way rental betrof, hebben we besloten 2x een huurauto te boeken en in Salt Lake City dus van auto te wisselen. We kregen nu een Hyundai Tucson tot onze beschikking. Gelukkig hadden we op voorhand besloten om maar 3 koffers mee te nemen en als extra een reistas voor de terugweg. Het paste maar net door een deel van de achterbank neer te klappen. De volgende dag moesten we maar eens even goed bekijken of het toch niet anders zou kunnen. We moesten immers nog 5 dagen voort met deze auto.

Gelukkig was de rit naar het motel maar kort. Wel doorweekt inmiddels doordat het flink regende bij aankomst en ik de auto op het parkeerterrein op moest halen. In de hotelkamer hebben wij ons gesplitst: Sophie en Renate waren erg moe en kropen hun bed in, terwijl Susan en ik even naar KFC gingen om onze magen een beetje te vullen en vervolgens naar de Walmart voor het inslaan van de hoogst nodige artikelen, waaronder water en cola. Tevens via de bankpas om cashback gevraagd en op die manier 100 dollars in contanten verkregen. De volgende dag  konden we na een ontbijtje in het motel en opnieuw inladen van de bagage op pad naar Mount Rushmore en Crazy Horse.

Super 8 Rapid CityOnze eerste overnachting was in Super 8, 2124 N Lacrosse Street, Rapid City.